TÉMÁK, Kategóriák

Amit tudnia érdemes a krónikus fájdalmakról és kezelésükről

574
HOZZÁSZÓLÁS:

Először is beszéljünk a fájdalomról, amely nem más, mint egy kellemetlen érzékszervi és érzelmi élmény, amelynek hátterében a legtöbb esetben szövetkárosodás áll.szaj-felho-fajdalom-lelek

A definíció születése óta eltelt 12 év, és az orvostudomány mai tudása szerint a fájdalom akkor is fennállhat, ha annak hátterében nem mutatható ki semmilyen szövetkárosodás. A krónikus fájdalomnak orvosi értelemben a három-hat hónapja fennálló fájdalmat nevezzük.

A legújabb állásfoglalás szerint olyan szűnni nem akaró, sokáig elhúzódó fájdalom a krónikus fájdalom, amelyre hatékony magyarázatot nem találunk. Korunk szakmai véleménye szerint a “krónikus fájdalom” elnevezés nem szerencsés, helyette inkább a folyamatos, tartós fájdalomról érdemes beszélni.

Természetes megoldások krónikus fájdalmakra

Pirospaprika

A herbalisták évszázadokon át úgy tartották, hogy a bőrbe dörzsölt pirospaprika, enyhíti az ízületi és izomfájdalmakat. Orvosilag ezt ellen irritációnak nevezzük. A módszer enyhe felszíni fájdalmat okoz, amely meggátolja a mélyebb és súlyosabb fájdalmak kialakulását. Az utóbbi évtized vizsgálatai arra is rávilágítottak, hogy a paprika valódi fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik bizonyos krónikus fájdalmakkal szemben. A kapsacin megzavarja a periferiális idegsejtekből az agyba a fájdalomingereket továbbító vegyület működését.

Vöröshagyma

A civilizációs betegségek korában, a vöröshagymának létfontosságú a jelenléte táplálkozásunkban. Kutatók is bizonyították már nem egyszer, hogy a nyersen elfogyasztott vöröshagyma, kedvező hatást fejt ki a heveny és krónikus betegségekkel szemben.

Krónikus fájdalmak esetén:

Tudományosan még nem bizonyított, egyetlen egy tápanyag esetén sem, hogy a krónikus fájdalmakra erősítő hatással lennének. A testmozgás és a pihenés közti egyensúly megtartása odafigyelést igényel.

574
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]